Hogyan lettem pártelnök?

Day 2,769, 13:06 Published in Hungary Hungary by taleum

Kisborok mondta hétfőn, hogy adjak ki cikket. Arra ugyan nem válaszolt, hogy miről, de alig 6 nap múlva el is készült egy cikk, pártelnökké válásom igaz történetéről.

De mielőtt még belevágnék, itt is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik rám szavaztak. Azért itt az elején, mert könnyen lehet, hogy egy részük nem fog eljutni a cikk végéig, hosszúra sikerült és csöcsök sincsenek. 🙂

Íme a krónika:

Történetem kezdete a múlt homályába vész. Kb. egy éve a BA megTOzta az eMKKP-t tanítási célzattal, de főleg a játék kedvéért. Ámde a sikeres TO után váratlan fordulat következett, mivel több BAs is ottragadt az eMKKP-ban. Én is közéjük tartozom. A magam részéről azt mondhatom, hogy tetszett a hangulat, hogy egymást szívattuk és hogy ez egy olyan párt, ahol nem veszik a politikát túl komolyan. Röviden: jó móka.

Az utóbbi néhány hónapban rendszeres induló voltam a választásokon, gyakran sikerült megcsípni a második-harmadik helyet, ami önmagában is szép eredmény, tekintve hogy hány vetélytársat kellett megelőzni hozzá - nálunk minden választáson 10-nél több jelölt van. 🙂
Hogy egy friss tagunkat idézzem: “hu baszki...itt aztán van jelölt lista...előbb jövök talán még én is rajta lennék...”
De a győzelem még váratott magára.

Az, hogy most indultam neki komolyabban, az egyik BUG-nak (és hülyeségemnek 😃 ) köszönhető, ami hibásan informált arról, hogy mikor is lesz a választás napja. 🙂 Megnéztem mikor lesz, és azt láttam, hogy vasárnapra esik. Gondoltam, akkor itt az idő komolyan venni, mivel hétvégén ráérek ilyesmire, hét közben pedig nem. Mint utóbb kiderült, hétfőre esett, de akkor már késő volt leállni, mivel választás előtt kb. két héttel már elkezdtem intenzíven kampányolni a pártfalon. Ez az első időkben csak egy szavazásra való felszólítás volt, ami később kibővült a különböző (néha vicces) ígéretekkel és célokkal (mint pl. hogy kiürítem a pártkasszát, majd pedig eladom a pártot 🙂 ).

Bár párton belüli kampányom remek figyelemfelkeltőnek bizonyult, nem voltam biztos benne, hogy ez elég lesz a győzelemhez. A választás előtt néhány nappal (én azt hittem egy nappal, de ugye a BUG … ) letámadtam a barátlistámon szereplők jelentős részét egy pm-el, aminek a tartalma a következő volt:

ezt az MU tagok kapták

ezt pedig mindenki más szerencsés 🙂


Amint az biztos feltűnt, fontosnak tartottam kihangsúlyozni, hogy nem MU akcióról van szó. Továbbá, hogy csak akkor segítsen nekem, ha ezzel a saját pártjában nem okoz bajt. Nem kérek valakit, hogy nekem segítsen, miközben a saját háza ég. Annyira azért nem akartam nyerni.

Voltak néhányan, akik azt mondták, hogy ha tényleg nyerni akarok, akkor vezessem le úgy, mint egy TO-t, a végén dobjuk be a szavazatokat. Azzal tisztában voltam, hogy így könnyedén nyerhetek, de én a lehető legtisztességesebben akartam nyerni. Abban nem lett volna izgalom, hogy megTOzzuk a pártot, hisz ezt simán megtehetjük bármikor. Plusz, ÉN szerettem volna nyerni.

A pm-re érkező válaszok között volt jó néhány olyan, aki megírta, hogy ő már tudja, kire szavaz saját pártján belül, de azért sok sikert kíván. Mások pedig támogatásukról biztosítottak.

Nintsen hétfő reggeli reakciója - annak fényében, hogy már két hete kampányoltam, amit ő is látott - komolyan meglepett. Váltottunk néhány pm-et, megírtam neki, hogy nyerni akarok, de tisztességesen. Nem fogok pénzért vagy tankért szavazatot venni. Ő kifejezte nemtetszését, aminek okát igazából máig sem értem (rákérdeztem, de nem válaszolt), mert ha jól emlékszem, nem is indult a posztért. Nem tudom, miért zaklatta fel - a sokadik - indulásom, de szerencsére csak páran voltak így a pártban és azt hiszem, estére a többség „megbékélt”.

Indulásommal egyébként egy új medál közelébe is kerültem ( http://prntscr.com/7j9onm ) és Dacicus Maximus szájából elhangzott az év mondata : „Nem lehet nyugodtan megferni egy jatekban egymas mellett […] ?
Azt hiszem, róla fogom elnevezni a medált. 😃

Mindent egybevetve ez egy remek nap volt. Akkor is az lett volna, ha nem nyerek. Hogy miért?
A választás nagyon izgalmasan alakult, sokáig nagyon szoros volt a verseny. Ráadásul végig ott lógott a levegőben hogy egyszer csak életre kel a Ewing család és kútba esik az egész addigi munkám.
És mert rengeteget nevettem.

De főleg, mert jó érzés, hogy sokan jöttek segíteni más MU-kból és más pártokból is. Bár volt olyan is, aki a szavazás másnapján kérdezte meg, hogy akkor most hova is kell szavazni? De mint tudjuk, a szándék a fontos. 😉

Jó volt látni, hogy nem csak acsarkodás van. Vannak, akik még játszanak.