Весело посрещане и Добро настроение

Day 5,884, 10:39 Published in Bulgaria Bulgaria by Sollam
Здравейте скъпи приятели, Уважаеви еСънародници! 🙂С пожелания за весело посрещане на Новата година, здраве, благодат и много усмихнати дни през настоящата 2024г.!

С надеждата за повдигнато… музикално настроение и не само, докато въртите баницата – у дома или в Кафлан-а, или режете салатата от кисело зеле. Макар че мога да се сетя и за други по-приятни неща. 😊

Идеята е всеки от вас да постне любими парчета в коментарите, за да разнообразим палитрата от музика, върнем се назад във времето или просто за празничното ни настроение.

Аз пък ще ви пусна някои интересни нещица от „Гласът на Германия – 2023“ с любими парчета. Когато слушах бенда си спомних думите на Фреди от филма за немските музиканти. 🙂

Ще започна с моя фаворит Егон. Занимава се с информатика, щастлив баща с три деца и определено живеещ с рока от добрите, стари времена. Егон влезе с бутонките напред, взривявайки залата с “Metallica”, показвайки невероятни бленда и височини.

Егон стигна до финала, където всеки от участниците изпълнява собствена песен. Лично аз намирам парчето му „Monsters” за невероятно. За съжаление то не бе достатъчно за победата в надпреварата! Радостното е, че вече се върти по радиата.

За светските хроникьори:
Близнаците в журито са основатели и членове на най-успешната, младежка група на Германия за всички времена – „Тokio Hotel”. Том е новият съпруг на Хайди.
Парчето, което им донесе слава и кариера е “Durch den Monsum” https://youtu.be/8CQ3rZD-yLM?si=M8udRVmHDS5lSghm.
Лично аз предпочитам други две парчета, от които1 (предвид празниците), предпочитам да ви пусна „Spring nicht“. Преди близо 15г те изглеждаха така:


https://youtu.be/TJ2RAVaiweQ?si=uz3yUD1HmS2UvN3HБил и Том спечелиха надпреварата с наистина чудесно подбрани изпълнения, (дали на самите тях или на продуцентите, нямам понятие). За справка (Joel Marques Cunha), (Tatjana Falkner vs. Kristin Witte), „Фантомът от операта“ и т.н“.

Момичето от техния отбор Малуу - скромно същество с невероятна, чувствена бленда, която прелива от трептене до сила по уникален начин, спечели нежната част от публиката с изпълненията си. Малко Дайдо, малко Адел, малко Айлиш, Голдинг… Безсилен бях! 😊 Когато Малуу изпява истории, няма начин те да не ви докоснат.
Апропо, бях много приятно изненадан, когато разбрах, че „Easy Lover feat Big Sean“ https://youtu.be/qDht4fSRLgk?si=3dntr7AGR6rZk4eK , е сниман в България. 😊

Да се надяваме, че Малуу няма да изчезне като повечето талантливи изпълнители. Вече има ангажимент в турнето на „Токио Хотел“ през следващата година и нека й пожелаем попътен вятър и успешна кариера!

Както обещах, продължаваме с нещо, надявам се любимо на повечето тук, което само потвърждава, колко важен е правилният избор на песен за всеки участник:

Едно от любимите ми парчета, което винаги ми създава добро и танцувално настроение. Независимо, дали у дома или в колата, щом го чуя, денят се усмихва. 😊 Надявам се и вашият!

И накрая, за да не бъда обвинен в чуждопоклонничество, едно българско момиче от „Гласът на България“, чийто глас на прослушванията ме впечатли. Дори си помислих, че пее с ефект:


https://youtu.be/tXQBG-hxGFY?si=gzH_OSddO6S6vh02Весели Празници на всички! 🙂


Soll