Szerencsekerék

Day 5,367, 11:59 Published in Hungary Hungary by Rezangyal

Több cikket is írtam már a szerencsekerékről a legutóbbi cikkek inkább csak frissített verziói voltak a korábbiaknak, most azonban komolyan át kellett gondolnom a dolgokat, hisz a helyzet is sokat változott az utóbbi időben:
nagyon megdrágult az arany vagy ha a másik irányból nézzük akkor olcsó lett a huf.

Mivel a jackpot arany és a kis nyeremények értéke is arannyal vethető leginkább össze fizetni viszont huf-ban kell, ezért egyre inkább megéri pörgetni a szerencsekereket, nem csak azoknak azoknak végtelen mennyiségű pénzük van de azoknak is akik egyszerűen csak költséghatékony módon szeretnék aranyra váltani a pénzüket.

Először is a játékszabályok:
- a hónap végén szokott megjelenni a szerencsekerék, két napra.
- minden nap az első pörgetés ingyenes
- a további pörgetések ára 500 cc-ről indul és egyre drágul, pörgetésenként 100 cc-vel
- minden nap elején elölről kezdődik az árazás, és a főnyeremények hajkurászása is.
- van a keréken egy free spin nyeremény is ekkor kapsz egy ingyen forgatási lehetőséget, de mivel maga a free spin nem ad ajándékot ezért ez nem nagy dolog.
- a főnyereményt 3 lépésben viheted el, ha kijön a csillag a keréken: első lépésben kapsz egy durva damage boostert (24h +100% damage), másodszorra egy hétre egy +1000 energiás házat, és ha a harmadik alkalommal is kijön a csillag akkor 500 arany a jutalom. a kerék alatt látod, hogy melyik fázisban vagy.
- a prestige booster is elég tápos dolog, egyesek szerint jobb mint a jackpot, de sajnos kb. ugyanolyan ritka.
- persze van egy rakás egyéb nyeremény is, ezek 1-2 aranyat érhetnek, talán a +200-as ház ami kicsit izgalmasabb, de a tankok a gyorsítót is szeretik.

Mielőtt pörgetsz érdemes végiggondolni, hogy mit is szeretnél.

Az egyik cél lehet, hogy a kis nyereményekből minél többet elvigyél. Ez valamennyire mindenki számára értelmes cél, hacsak nem vagy nagyon csóró az elő néhány pörgetést érdemes megcsinálni, hisz azok még olcsók és a kis nyeremények is simán megérnek pár ezer cc-t.

A másik értelmes cél a főnyeremény, az 500 arany. De menyit ér a főnyeremény? 500 arany sok pénz és különösen azoknak mozgathatja meg a fantáziáját akiknek elég sok cc-jük van, viszont a 10 aranyas napi limit miatt nem tudják aranyra váltani. Számukra egy jó lehetőség lehet a kerék. Jelenleg az arany drága, így a főnyeremény piaci áron is 650k cc-t ér, de ha valakinek sok cc-je van akkor annak 800k-t vagy akár 1m cc-t is simán megérhet a jackpot.

Sajnos a power spin nyerési esélyeiről nem sokat lehet tudni, bár vannak jól hangzó beszámolók amik arról szólnak, hogy Gipsz Jakab 5 pörgetésből megcsinálta az 500 aranyat azért azt lehet sejteni, hogy nem ez az általános, csak azt nem reklámozza senki, hogy "én idióta el***** 1000000 cc-t és nem is nyertem semmit". Én most úgy tippelem, hogy kb. 1/40 az esély arra, hogy kipörgesd a csillagot, az meg persze, hogy háromszor kijöjjön még kisebb.

Megpróbáltam szimulációval (több millió pörgetés) összerakni egy "optimális" stratégiát az aranyvadászok számára.

Az alapfeltevések:
- a 3. jackpot értéke 650000 cc
- a jackpot valószínűsége 1/40 (ez nagyon bizonytalan érték)
- egy kis nyeremény átlagos értéke 2000 cc
- minden forgatásnál ugyanannyi a jackpot valószínűsége
- az első fizetős pörgetés 500 cc-be kerül utána minden pörgetés +100 cc-vel drágul

Ha mindenféle stratégia nélkül egyszerűen csak minden nap addig pörgetünk amíg ki nem jön az 500 arany akkor időnként durva pofonokba is bele fogunk futni, akár sok milliós veszteségünk is lehet! Az átlagos napi veszteség is több 100k cc lesz.
Ennél szerencsére költséghatékonyabb stratégiák is vannak, ha nem csak játszani akarsz, hanem nyerni is akkor érdemes néhány elvet szem előtt tartani (a számok csak körülbelüli értékek).

1. szabály: Ha 4000 forgatási költségig nem jött ki egy jackpot sem akkor hagyd abba a pörgetést. Ha össze is jönne a fődíj sokba kerülne mert csak drága pörgetésekkel jönne össze. A kis nyereményeknek meg örülj, azok is értékesek.

2. szabály: Ha a jackpot második lépcsője nem jön össze 8500-as forgatási költségig akkor hagyd abba. Ez mégsem a te napod, még itt is jobb abbahagyni mint beleszaladni valami igazán durva pech szériába.

3. szabály: 15000 cc/forgatási költség felett mindenképp ki kell szállni. Akkor is ha már csak egy lépés hiányzik a sikerhez. Itt már nagyon drága a forgatás, nem éri meg játszani. Itt már kb 1.2 milliós mínuszban leszel, de ha ezt nem nyeled le akkor csak hizlalni fogod a veszteséget. Olyan is van hogy valaki több milliós mínuszba megy, ki akarod próbálni? Ilyen pörgetési költség mellett már közelebb vagy hozzá mint gondolnád. Bizonyos szempontból ez a legfontosabb szabály: ez óv meg attól, hogy nagyon ritkán nagyon durva veszteségbe szaladj bele.

Ennyi az elmélet. Ha ezeket a szabályokat betartod akkor várhatóan nyereségesen fogsz kijönni a szerencsekerekezésből, átlagosan kb 500k cc-t fogsz kifizetni 500 aranyért ami a piaci árakat figyelembe véve jó üzlet.
A gyakorlatban azért egy kicsit más a helyzet: a harmadik szabály értelmében 15000 cc/forgatási költségig érdemes elmenni, ott még megéri a forgatás, viszont nem mindenkinek van annyi pénze, hogy eddig el tudjon menni (1.2millió cc!!!). Az hogy "megéri" pörgetni ugyanis nem azt jelenti, hogy mindig megéri, hanem azt, hogy általában megéri, és többször éri meg mint ahányszor nem. Konkrétan: a 650k cc értékű fődíjat rendszerint 1-200k cc-ért megkapod néha viszont csak 1.2 millióért. összességében jó üzlet, de arra is fel kell készülni, hogy néha nagyon nem az.
Ha nincs "végtelen mennyiségű" pénzed akkor a harmadik szabályban lejjebb húzhatod a határt, vagy akár a teljes költségre is tehetsz valami kitételt (pl 500k cc-től többet semmiképp nem költesz egy nap).

Lehet más játékrendszereket is használni, ha csóró vagy de azért vágysz egy kis adrenalinra akkor próbálkozhatsz a 2000-3000-4000 limitekkel is (ekkor a max veszteség 40k körül lesz, viszont a jackpot is ritka lesz) de mindenképp fontos, hogy legyen egy határ ahol megállsz ha nincs egyetlen jackpotod sem, és legyen egy olyan határ is ahol mindenképp megállsz.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mennyit költöttél a kerékre:
ha "price" az utolsó forgatás ára akkor
((price-500) / 100 + 1) darab forgatásunk volt eddig
(500 + price) / 2 volt az egy forgatásra jutó átlagos költség
vagyis (500 + price)/2 * ((price-500) / 100 + 1) az összes költség.

Régebben úgy volt, hogy a free spin után a pörgetési költség egy körig nem nőtt tovább, de ez már nincs így, túl sok vizet nem zavar a free spin, egy ajándék nélküli kör után kapsz egy költség nélküli kört, ha nem lenne free spin a keréken az sem számítana.

Akinek meg 1.2m cc-ből sem jött ki a jackpont annak továbbra is ezt küldöm:
https://www.youtube.com/watch?v=WNeLUngb-Xg