О саботажама и кмечинг ратовима - предрашки циклус, део 1

Day 5,547, 05:27 Published in Serbia Serbia by Strahinjic lll

Поздрав.

С обзиром на учестаност прича о саботажама, тренинг и кмечинг ратовима, крађи медаља, донацијама, пројектима и слично и с обзиром на релативно велики број нових играча у еСрбији, или је боље рећи велики број повратника у скорије време, имам потребу да дам своје виђење ситуације у којој се налазимо. Превасходно због тога што се тим "новим" играчима прича само једна страна приче, углавном од људи који сачињавају власт или су јој на неки начин блиски.

Многи узрочници данашњег стања у држави покушавају да релативизују своја недела, што директно, што преко својих политичких проксија, па чак себе да представе и жртвом иако је јасно да су они имали улогу насилника у недавној историји.Тема коју начињем је преопширна да би се све релеватно нашло у једном тексту и зато ћу овај искористити тек као увод. Да би се разумела данашња ситуација, мора се копати мало даље по прошлости а поједини морају одбацити став како их не занима шта је било пре њиховог доласка у игру. Или, у супротном, морају прихватити непромењивост данашње поларизованости грађанства.

Знам да ће текстови које ћу писати бити од интереса великом броју тих повратника, њима су превасходно и намењени. Али се надам да ће привући пажњу и осталих играча који су заинтересовани за дешавања у земљи и нису пуки двокликташи које осим двоклика ништа друго и не занима.Трудићу се да велики број својих запажања и тврдњи поткрепим одговарајућим доказима у виду чланака, скриншотова и слично. Доста времена је прошло од последњег отварања Пандорине кутије па ће бити фин изазов пронаћи одговарајући пропратни материјал за текстове који ће уследити.

На крају, период који ћу својим излагањима обухватити се односи на време од негде око половине 2019. године па до данас. Скоро 3 године, до тог јуна 2019. сам био у поприличном двоклику, тада је дошло до неочекиване активације, не само мене већ и већег броја других играча, доласком Аписа на место председника државе, услед опозива поптуно неактивног, званично изабраног председника.

За овај чланак бо било довољно, до следећег читања...

о/

ПС
Сви који су били активни играчи у наведеном периоду ми могу послати материјал за који сматрају да је од интереса, сигуран сам да нисам запамтио све што се дешавало тих дана.